Semester (forts.)

Gårdagens vandring kändes rejält i benen idag, att lyfta eller böja benen har varit smärtsamt. För att få igång benen var dagens planeringen en lättare cykling, vi var dock inte helt ense om sträckan eller vart vi skulle cykla. Sambon fick sin vilja igenom med en ganska backig tur från Lindvallen till Tandådalen och därefter hem igen.

Sagt och gjort började vi sakta cykla uppåt, en etapp på ungefär 7 kilometer uppför. Jag kunde inte drömma om att benen skulle vara så pigga och ta mig uppför backen. Detta var både längre och högre än vad jag tidigare cyklat i en enda backe. Nästan uppe, i en lite brantare etapp strular växlarna till sig efter att jag stått upp och trampat för att sedan sätta mig ner och växla ner. Jag fick inte i någon växel och tappade all fart, men fick som tur var ur ena foten i sista sekunden och ingen skada skedd. Helt nöjd är jag inte över de billiga skitpedalerna som sitter på en övrigt fin cykel. Fick gå cirka 50 meter till ett flackare parti och därifrån cykla vidare de sista hundra metrarna upp på toppen.

Från toppen av backen gick det mestadels neråt med några kort korta backar uppför ända ner till Tandådalen, där vi bestämde oss för att även cykla de två sista kilometrarna till Hundfjället. Stigningen hemåt var betydligt lättare trots att den ändå låg på cirka 8 kilometer. Men denna sträcka gick lite mer i etapper och innehöll inte lika branta partier. Åter uppe på toppen av backen väntade nu en lång härlig nedför. Låg och fegkörde i backen utan att trampa och med lätt broms i ca 50 km/h.

Sträckan slutade på 35 km och med 400 meters klättrning. Vi fortsatte dagen i lugnt tempo med ett besök på Experiums Sauna world.

Morgondagens planer är en cykling på 85 kilometer :)

20130820-224801.jpg

20130820-224749.jpg

20130820-224818.jpg

20130820-224839.jpg

Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>