Höst

Sommaren har passerat med rasande fart och vi är inne i September. Karlns och min semester i Sälen var helt underbar och det blev en tuff uppladdningsvecka inför hösten. Skolan har dragit igång och jag har precis påbörjat mitt tredje och sista år på sjuksköterskeprogrammet. Helt galet att jag om ett år förhoppningsvis jobbar som färdigutbildad sjuksköterska. Skolan drog igång med buller och brak och vi har vår terminstenta om 4 veckor, så det är fullt ös medvetslös. Samtidigt försöker jag hinna med träningen och komma in i de bra vanorna jag hade i våras men det är lite kämpigt.

Sommaren innebar några plus på vågen så nu har jag bestämt mig för att pressa kroppen ganska mycket under en månad för att gå ner 5 kilo. Det blir en utmaning eftersom det sammanfaller med några tentaveckor.

Hösten innebär lite nya träningsmål då jag nu siktar in mig mot Tjejvasan i februari, så fram tills dess kommer den mesta träningen fokusera på att bli starkare inför skidsäsongen. Nytt för mig är att jag nu har börjat löpträna, det går mycket sakta och hittills har jag endast joggat 1 kilometer i sträck vid två tillfällen. Men med mina extrakilon och mina fotproblem som jag har i bagaget tar jag det lugnt. Det inhandlades ett par löpskor i förra veckan på Löplabbet och de har en hel del pronationsstöd eftersom jag inte har något existerande fotvalv. Så jag tragglar med en hel del smärta i fötterna nu innan fötterna vant sig vid de nya vinklarna och allt stöd de plötsligt får.

Jag kommer även ägna en hel del tid i stakmaskinen på gymmet och fokusera mycket på magmuskulature för att få en så bra skidteknik som möjligt. Förhoppningsvis kommer det inte bli lika kämpigt att börja åka skidor denna säsong som det var när jag fick skidorna nu i julas :)

Det som är lite klurigt med skolan är att hinna få tid till lite vandringar, men jag hoppas verkligen att kunna få in åtminstone två helgvandringar tillsammans med sambon i höst. Särskilt nu då jag dessutom under förra veckan inhandlade ett par lättare vandringskängor :)

Nu hoppas jag på att vi får en fin höst!

dc4cd1180f4911e3816722000a1f93c3_7 - Kopia ca21990a10cb11e3b42122000a9d0ed9_7

Det här inlägget postades i Löpning, Personligt, Träning, Vikt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höst

  1. JenkaNo Gravatar skriver:

    Blir så taggad av att läsa hur duktig du är. Är säker på att du kommer att fixat. Kämpa på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>