Om mig

Så länge jag kan minnas har jag varit överviktig, jag har låtit det fortskrida under alltför många år och idag lider jag av sjuklig fetma. Men jag har fått nog och tog ett beslut, jag tänker inte låta mig bli hindrad av min övervikt igen. 1 januari 2013 började jag min resa mot min hälsa.

Men vem är då jag?

Jag heter Emeli och är 24 år, uppväxt i Gnesta, Södermanland och nu bosatt i Linköping. Här studerar jag till Sjuksköterska och beräknas att ta examen till sommaren 2014. Jag bor tillsammans med min sambo som jag träffade 2007 som på den tiden mest sysslade med klättring, men idag blivit en mångsysslare som drar med sig mig på sina påhitt.

Allting började med att han fick för sig att cykla Vätternrundan, han köpte cykel, började träna och genomförde loppet. Innan cykelsäsongen var slut stod jag själv med en egen landsvägscykel och därefter har jag cyklat Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan. Sambon min nöjde sig inte med Vätternrundan utan fick nu för sig att han skulle göra en Svensk klassiker. Sagt och gjort, skidor inhandlades och Öppet spår genomfördes, en Våtdräkt köptes och Vansbrosimningen genomfördes och likaså Lidingöloppet. Han har inte lyckats dra med mig på en klassiker ännu men jag är anmäld till Vansbrosimmet och under julgranen gömde det sig även ett par längdskidor.

Nu har jag bytt ut sockerberoende och hetsätning mot en balanserad GI-kost och regelbunden träning som ska ta mig i mål!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>